Bemutatkozás, képzéseink

Az Idegennyelvi Intézet Budai Campusán angol, német és magyar mint idegen nyelvből (MID) biztosít elsősorban szaknyelvi oktatást. A nyelvvizsgával nem rendelkező hallgatók számára szaknyelvvizsga-előkészítő kurzusokat indítunk.
A szaknyelvi órák célja, hogy a hallgatók idegen nyelvű szakszövegek segítségével megismerjék a szak(irány)uknak megfelelő tudományágak alapszókincsét, illetve nyelvtudásukat legalább szinten tartsák, ideális esetben bővítsék, fejlesszék, hogy későbbi (esetlegesen külföldi) tanulmányaikban, illetve a munka világában sikeresebbek lehessenek, valamint tudásukat a prezentáció eszközeivel bemutathassák.
A nyelvvizsga-előkészítő kurzusokon folyó szaknyelvoktatás célja, hogy segítse a hallgatókat a kimeneti követelménynek megfelelő középfokú nyelvvizsga sikeres letételében.
A már diplomával és legalább középfokú nyelvvizsgával rendelkező hallgatóink / volt hallgatóink, illetve más oktatási intézmények (volt) hallgatói számára akkreditált, önköltséges, négy féléves esti/levelező szakfordító képzést folytatunk, amely Agrár- és Természettudományi Szakfordító oklevéllel zárul. Ez a diploma egyben államilag elismert, szaknyelvi, kétnyelvű komplex típusú felsőfokú nyelvvizsgának felel meg.

 

Dr. Mohácsi János 

Szakcsoportvezető (német nyelv)
E-mail: Mohacsi.Janos.Peter [kukac] uni-mate.hu

Telefon: +36-(1)-305-7574

 

Némethné Almási Ágnes

ügyintéző 
E-mail: Nemethne.Almasi.Agnes [kukac] uni-mate.hu

Telefon: +36-(1)-305-7575

 

Czenthéné Szoláry Henriette

nyelvtanár (magyar mint idegen nyelv)

E-mail: Czenthene.Szolary.Henriette [kukac] uni-mate.hu

 

Sheeks, Marie-Josie

angol anyanyelvi lektor

E-mail: Sheeks.Marie.Josie [kukac] uni-mate.hu

 

Temesiné Keszthelyi Erika

nyelvtanár (angol nyelv)

E-mail: Temesine.Keszthely.Erika [kukac] uni-mate.hu

 

Zsizsmann Éva

nyelvtanár (angol nyelv)

E-mail: Zsizsmann.Eva [kukac] uni-mate.hu